0174-513237 Blessurelijn: 06-41827773

Mentale begeleiding

Naast de fysieke aspecten van bewegen is er bij Adfysio ook aandacht voor de mentale kant. De mentale begeleiding wordt gegeven door middel van consulten en trainingen. Een grote diversiteit aan onderwerpen kan hierbij centraal staan; van Mindfulness tot zelfvertrouwen en het omgaan met tegenslagen.

Een goede (sport)prestatie bestaat niet alleen uit een sterk, snel en lenig lichaam, maar ook uit een sterke mind. Fysiek en mentaal, beide dragen bij aan die ultieme prestatie. Veel (top)sporters maken tegenwoordig naast fysieke begeleiding ook gebruik van mentale begeleiding om zich optimaal voor te bereiden op wedstrijden. Binnen AdFysio zien wij dan ook grote mogelijkheden in de samenwerking en overlap tussen de fysieke en mentale aspecten van bewegen, bijvoorbeeld tijdens (langdurige) revalidatietrajecten.

Mentale (sport)begeleiding is gericht op de hulpvraag van de cliënt, welke zeer divers kan zijn. U kunt hierbij denken aan onder andere: het beste uit jezelf (leren) halen op het juiste moment. Of hulp om met tegenslagen om te gaan, zoals blessures. Zit u met vragen als: waarom presteer ik op de training veel beter dan tijdens de wedstrijd? Of heeft u problemen met concentratie, motivatie, zelfvertrouwen, of last van angst voor blessures? Ook dan kan mentale begeleiding u verder helpen.

Mentale training kan niet alleen nuttig zijn voor individuele sporters, maar ook voor volledige teams en/of coaches. Kunnen jullie als team hulp gebruiken bij gezamenlijk doelen opstellen, communicatie en/of teambuilding? Of merkt u als coach dat je graag meer voor uw sporters zou willen betekenen op mentaal vlak? Ook dan kan mentale begeleiding jullie/u verder helpen.

Het wetenschappelijk onderbouwde begeleidingstraject is altijd op maat en geschikt voor alle sporters, vanuit alle takken en alle niveaus. Een traject bestaat uit ongeveer tien bijeenkomsten/sessies, inclusief een intakegesprek, diagnostiek en evaluatie. Tijdens de trajecten worden mentale vaardigheden ingezet om te werken aan bijvoorbeeld presteren onder druk, omgaan met afleiding, focus, zelfvertrouwen of motivatie.

De mentale begeleiding bij AdFysio wordt verzorgd door Diana van Winden van PAM Performance; www.pamperformance.com

Diana van Winden van PAM Performance