0174-513237 Blessurelijn: 06-41827773

GLI beweegkuur

Fitter worden en blijvend je leefstijl veranderen door gezonder te eten en meer te bewegen?

“Het beste recept
voor uw gezondheid”

Het groepstraject is de GLI Beweegkuur, een twee jaar durend gecombineerd programma dat door AdFysio & Vitae voedingsbureau wordt uitgevoerd. In dit traject werk je aan individuele doelen die leiden tot een duurzaam gezonde leefstijl; het is nadrukkelijk géén dieet en géén quick fix! Met deze duurzaam gezonde leefstijl voel jij je fitter, gezonder en gelukkiger. Het traject duurt twee jaar en bestaat uit groepssessies met de fysiotherapeut en diëtist en uit individuele coachgesprekken.

Voor wie?

N

Belangrijk: je bent zelf gemotiveerd om je leefstijl te veranderen!

N

Je hebt overgewicht met een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2, of je hebt een BMI vanaf 30 tot 40

N

Mensen met een BMI tussen 25-30, zonder comorbiditeit en een grote buikomvang. Mannen boven 102 cm en vrouwen boven 88 cm.

N

Je hebt een (verplichte) verwijzing nodig van je huisarts.

AdFysio Specialist in Bewegen Fysiotherapie - Over AdFysio

Uniek bij AdFysio

Uniek aan ons aanbod is dat we een medisch begeleid sporttraject aanbieden voor de eerste 12 weken, uitgevoerd door de fysiotherapeuten van AdFysio, wat op aanvraag verlengd kan worden. In veel gevallen wordt de Beweegkuur vergoed vanuit de basis ziektekostenverzekering, dit geldt helaas niet voor de kosten van het sporttraject. In groepsverband wordt er samen getraind naar een actieve en sportieve leefstijl.

GLI Beweegkuur bij AdFysio

N

Heidi van der Does : aan de slag met jezelf leefstijlcoach

N

Vitae voedingsbureau: diëtetiek door Miranda en Suzanne

N

AdFysio : fysiotherapie en bewegingsbegeleiding door Sharona en Fleur

Hoe ziet het GLI Beweegkuur traject eruit?

Het programma duurt 2 jaar. Waarom duurt dit programma 2 jaar? Uit onderzoek is gebleken dat het heel normaal is dat mensen hun leefstijl niet snel kunnen veranderen. Vaak hebben ze al van alles geprobeerd maar vallen telkens terug op de oude, ongezonde gewoontes. Het eerste jaar wordt er daarom ook veel aandacht gegeven aan hoe je de oude ongezonde gewoontes kunt veranderen en het tweede jaar aan het onderhouden van de nieuwe gezonde gewoontes.

Hoe wordt de
BeweegKuur
GLI vergoed?

N

De BeweegKuur GLI wordt in veel gevallen vergoed vanuit de Basis ziektekostenverzekering

N

De vergoeding gaat niet ten koste van je eigen risico

N

Het medisch begeleid sporttraject wordt voor de eerste 12 weken aangeboden in groepsverband. Deze wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed en hiervoor worden kosten berekend.